Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За рейката не съм 100% сигурен дали е различна от стандартните. А д5 двигателят се представя отлично, ако му бяха сложили и една свестна скоростна кутия, цена нямаше да имат.

Верно малко оспамихме, но идеята е, че S60 е възможна алтернатива на 159 - за да няма неразбрали, казвам алтернатива, не че е същата кола.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      За рейката не съм 100% сигурен дали е различна от стандартните. А д5 двигателят се представя отлично, ако му бяха сложили и една свестна скоростна кутия, цена нямаше да имат.

Верно малко оспамихме, но идеята е, че S60 е възможна алтернатива на 159 - за да няма неразбрали, казвам алтернатива, не че е същата кола.
      Странно ... аз си мислех, че S60 е по-високия сегмент. Пък то се оказва, че е D. А за кутиите - ми то и при 159 и автоматите и ръчките са отврат.
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
        Странно ... аз си мислех, че S60 е по-високия сегмент. Пък то се оказва, че е D. А за кутиите - ми то и при 159 и автоматите и ръчките са отврат.
        Ем че те Волво и Алфа ползват един и същи Айсин,даже имам приятел,който си пригоди Айсин от С80 на 166
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Ем че те Волво и Алфа ползват един и същи Айсин,даже имам приятел,който си пригоди Айсин от С80 на 166
          И Саабовете също го ползват ... дейба !
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

И Саабовете също го ползват ... дейба !
            Пежо,Ситроен,Опел.........общо взето евтин и прост автомат със къс живот,това е.То за това и качеството и настройката му са такива.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Колеги да знаете нещо повече за този автобил.Мисля да пътувам до Бургас да го огледам.Мнения за сервиз къде да го закарам.Поздрави.

http://m.cars.bg/c1502301
              Alfa 159 JTD

Comment

• Това е моята 159-ка. От сервиз няма да има нужда, всичко ще си призная без бой Има едно вътрешно каре за смяна и две джанти за изправяне, но това аз ще си го оправя...
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm, Alfa Romeo Arna 1.2, Alfa Romeo 156 2.4 JTD ex, Alfa Romeo GTV 2.0V6 ex,Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex, Alfa Romeo Sprint 1.5 ex, Alfa Romeo Arna 1.3 ex, Alfa Romeo 155 1.7TS ex, Alfa Romeo 156 1.8TS ex

Comment

• Еха късмет, писах ти на лично колега
                  Alfa 159 JTD

Comment

И аз така си мислех, но не е - в сегмента на 166 е коработанка S80.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      И аз така си мислех, но не е - в сегмента на 166 е коработанка S80.
                      Значи силуетите на 159 и S60 са мега еднакви ,и се припокриват на 90% като ги наредя една до друга. Алфата има малко по-издължена муцуна...и вътре сякаш се усеща една идея по-просторна. Волвото съм го теглил и закова точно 1640 кг....алфата не успях да я измеря.

Честно казано нз кое кой сегмент го водят,и с колко 166 е по-голяма от 159,особено вътре
                      146 Turbo

Comment

• За мен критерии за просторен интериор е разстоянието между двете предни седалки една от друга. 159 изглежда по-широка. За задните седалки вече е ясно.

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                          За мен критерии за просторен интериор е разстоянието между двете предни седалки една от друга. 159 изглежда по-широка. За задните седалки вече е ясно.
                          Всеки има различни критерии. За мен е важно разстоянието от средната конзола до шоф врата,И дълбочината на педалите и позицията на волана тъй като съм над 1 и 90 и ми трябва място за тея крака. Също така и като се протегна до дъното на жабката
                          Иначе разстоянието между предните и задните седалки е нелепо малко и при двете коли,поне зад моята седалка. Мога да пиша още за сравнението на двете коли,но спирам защото съвсем се отклонихме от темата
                          146 Turbo

Comment

• Колеги утре сутринта се уговорих да отида да погледна алфа в Пловдив. Искам да ви попитам да ме насочите към сервиз за оглед ако може да дадете и телефони и адреси(не че ги знам). Поздрави
                            Alfa 159 JTD

Comment

• ул. София N13
                              0877864844
                              Да не го объркаш със сервиза малко по-надолу по улицата.
                              Успех
                              Attached Files
                              sigpic
                              1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
                              2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
                              2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Ето една много хубава Алфичка
                                http://www.cars.bg/c1498355
                                sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Working...